BROWNIES
350 gram mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker krämigt.
3. Rör ned sirap, kakao & salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sedan ned mjölet.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fyll den med smeten.
6. Grädda brownien i ugnen 30- 35 minuter. Prova med en sticka, kakan skall vara kladdig.
Låt svalna!
Rocky Road Brownies
Börja med att göra grundreceptet på brownies.
Rocky Road Topping
½ påse dumle
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar minimarshmallows
Fudgeglasyr
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 gram mörkchoklad 70 %
1. Koka upp grädde, mjölk & sirap. Ta av kastrullen från plattan och låt den svalna lite.
2. Finhacka chokladen och rör ned den i gräddmjölken så att all choklad smälter.
3. Bred ut glasyren över kakan och strö ut dumle, jordnötter, minimarshmallows & pistagenötter.
4. Kyl kakan tills glasyren ha stelnat, sen går det bra att skära kakan!
After Eight Brownies
1. Gör iordning grundreceptet på brownies och tryck sedan ned 200 gram after eight.
2. Bred sedan över smeten så att all after eight är täckt.
3. Grädda sen enligt grundreceptet!