Man får inte slå sig i huvudet Zackarias.

Kommentarer
sofie

Pontus dunkar huvudet i golvet, väggarna eller dörren när han inte får som han vill. Han har oxå börjat med att slänga sig baklänges.

2012-11-21 » 12:58:11
Sandra - mamma till Molly

Molly hade en sådan fast runt 1 år men det övergick rätt fort från att slå sig själv till att slå på oss och slå på saker vilket hon gör än idag.

Men då när det var som värst så ignorerade vi faktiskt det eftersom hon tyckte det blev en lek. Hon slår sig, vi föräldrar bekräftar och hon insåg att hon fick uppmärksamhet och slog sig lite till. Blev hon ledsen på grund av det så insåg hon ju också att hon fick tröst.

Det är verkligen en balansgång i det där, hur man ska göra och vad som är bäst för just sitt barn. Alla är ju så olika. Hur gör han på förskolan om någon pedagog säger till honom?

2012-11-21 » 13:17:48 BLOGG: http://surrovich.blogg.se
Johanna

William har också hållit på sådär, han gör det fortfarande ibland, men nu kan man ju förklara på ett annat sätt varför han inte ska göra så och ofta kommer han på dig själv och slutar självmant. För honom har det alltid handlat om frustration, allt ifrån att han inte fått som han vill till en legogrej han inte får ihop. Han har också haft en period då han kastade sig baklänges och man fick kasta sig fram och fånga honom, hann man inte slog han huvudet i golvet, hårt! Också frustration. Då var han ca 1,5 - 2 år. Vi försökte såg gott vi kunde säga åt honom att vi förstod varför han blev arg (tex jag förstår att du blir arg när du inte får ihop legobilen) men att det är bättre att använda ord (om du istället ber om hjälp). Men då var han nog lite större, kanske inte så lätt nu...

2012-11-21 » 14:33:53
janina

Vilda dunkade huvudet i golvet när hon inte fick som hon ville.. men som du säger så va det bara en fas och nu slår hon sin lillasyster istället ;)

2012-11-21 » 16:37:56
veronica

sådär gör lucas också ibland.. mer förut, nu har de börjat avtagit. men kan hända lite då och då, skitungar! :)

2012-11-26 » 08:41:52 BLOGG: http://sstromberg.se

DITT NAMN:
Kom-ihåg-mej? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback
RSS 2.0