Köttfärs och Kantarellåda
![](http://millblomskan.blogg.se/dubbel/images/2011/linahjarta_144280538.gif)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/624442/images/2012/20120318_181746_194798486.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/624442/images/2012/20120318_182630_194798793.jpg)
Köttfärs & Kantarellåda
500 gram Köttfärs
Servera med en grönsallad och keso, mums mums!
5-7 Potatisar beroende på storlek
3 Morötter
250 gram Kantareller
½ Gul lök
5 dl Grädde
1 tsk Tomatpuré
2 Vitlöksklyftor
2 tsk Rosépeppar (mortlad)
2 tsk Kantarellfond
½ Köttbuljong
Salt, peppar, paprikapulver
Börja med att slå på ugnen på 225 grader.
Skala potatis och morötter och skiva tunt.
Lägg i en ugnsfast form, jag tog min teflonform som är lite större.
Salta och peppra morötterna och potatisen.
Stek köttfärsen med vitlök, köttbuljongen, ½ dl vatten, salt och peppar.
Eller om du vill krydda med andra kryddor så gör du det.
Bred över potatisen och morötterna.
Stek kantrellerna och hackad lök.
Häll på grädden, tomatpuré, fonden och alla kryddor.
Jag hade även i en klick philadelphilaost som jag hade hemma.
Låt puttra ett tag innan det hälls över köttfärsen och potatisen i formen.
Bred ut så det är sås överallt och in i ugnen i ca 25- 30 minuter, tills potatisen är mjuk.
Jag tog ut den och hade på ost och satte in den tills osten smält.
Servera med en grönsallad och keso, mums mums!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/624442/images/2012/20120318_191409_194800520.jpg)
Kommentarer
Trackback